Aikido ja taito voittaa itsensä

Aikido on tarkoitettu kaikille, ihan kaiken ikäisille ja kokoisille. Budolaji jossa harjoitellaan taistelutaitoa jonka avulla voi torjua vastustajan tekemän hyökkäyksen vahingoittamatta kyseistä hyökkääjää. Lajin ajatus perustuu pitkälti vastustajan voiman hyväksikäyttöön, vastustajan oman tasapainon horjuttamiseen ja lajille tyypilliseen spiraalinomaiseen liikkeeseen.

 

 

Aikidon perusidea on itsensä voittaminen. Itsepuolustus tulee ideana vasta tämän jälkeen. Lajin tarkoitus onkin ymmärtää miten mieletöntä väkivalta on siis negatiivisessa mielessä. Aikidossa haetaan ratkaisua sille miten ristiriidat ratkaistaan rauhallisin tavoin. Aikidon tarkoitus on suojella elämää eikä vahingoittaa muita.  Tasapainon lisäksi aikidon harjoittelu harjoittaa yleiskuntoa, notkeutta ja koordinaatiokykyä.

Aikidossa alku on rauhallinen

Aikido sopii monelle koska alkuvaiheessa eteneminen on rauhallista ja mennään harrastajan innon mukaan. Tällä tavalla luodaan vankka perusta tulevaisuuden haasteille ja opeille. Tästä tuleekin elinikäinen harrastus ja elintapa, näin on käynyt myös henkilökohtaisella tasolla. Aikido on kansainvälistynyt sen historiansa aikana varsin laajalle alalle ja lajia harrastetaan eri maissa varsin paljon.

Kannattaa ehdottomasti kokeilla lajia jos olet kiinnostunut lajista, melkein joka paikkakunnalla on mahdollisuus ainakin kokeilla ja alkeita pystyy opettamaan melkein jokainen alkeet käynyt. Olen varma että Aikido-kärpänen puraisee myös sinua, koska Aikido on lajeista sellainen joka on helppo aloitta ja ottaa haltuun. Mitä pidemmälle mennään lajin parissa, sitä enemmän se vaatii, mutta siinä vaiheessa kyse on enemmänkin jo elämäntavasta kuin ihan vaan harrastuksesta.

Olen harrastanut aikidoa jo parisenkymmentä vuotta eri muodoissa ja päivääkään ei ole tarvinnut katua. Toki tästä on tullut minullekin elämäntapa, mutta en ole siitä pahoillani, ennemminkin hyvilläni että aikido on maailmassani vahvalla panoksella. Toivottavasti sinäkin saat aikidosta oman elämänkumppanin joka antaa voimaa ja lohtua arjen murheisiin ja ennen kaikkea taidon voittaa itsesi tämän upean harrastuksen takia.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *