Aikido yuishinkai – matkalla harmoniaan

Aikido on todella upea laji, joka on viime vuosisadan aikana kehittynyt varsinaiseksi itsepuolustuslajiksi. Sen tarkoituksena on mielen ja ruumiin keskinäinen hallinta ja tämän lajin filosofian ja tekniikan mukaan aikido luo yhteisen harmonian ympäristön, itsemme ja muiden välille. Kuten monessa muussa lajissa, aikidossa ei tarvita ylimääräistä voimaa tai nopeutta ja lajia voi harjoitella jokainen ikään ja kykyihin katsomatta. Aikidon harjoittelu kasvattaa koordinaatiota, keskittymistä, parantaa terveyttä ja kuntoa, lisää kommunikointikykyä ja itsetuntoa. Miksei siis jokainen harjoittelisi aikidoa kun sillä on näin hyvät vaikutukset?

Aikidon ajatus on siis olla harmoniassa vastustajasi kanssa, ennemmin kuin että olisit vastustajasi kanssa konfliktissa. Hyökkäyksen voima ja energia ohjataan uudelleen ilman törmäystä ja voiman käyttöä. Aikidossa fyysinen harjoittelu johtaa siihen että ymmärretään paremmin muita ihmisiä ja luontoa ja samalla harjoitellaan konfliktin eri ratkaisumuotoja. Liikehdintä lajissa on leijuvaa ja muutenkin perustuu pyöreisiin liikkeisiin.

Aikido auttaa myös arjessa

Aikidon avulla voimme ymmärtää omia pelkojamme ja rektioitamme ja eri tapoja. Aikidon harjoittelu ei tähtää kilpailullisesti mihinkään ja se on vaatii paljon keskittymistä. Aikido suorastaan haastaa meitä kasvattamaan omia kykyjämme. Aikido tuo myös paljon hyvää meidän jokapäiväiseen elämäämme ja saavuttamalla omia tavoitteitamme aikidossa saavutamme niitä varmasti helpommin myös omassa muussa elämässä. Paljon tähän vaikuttaa oma asenne ja jos asenne on positiivinen, on tuloksetkin usein positiivisia.

Aikido on parhaimmillaan matka harmoniaan ja sitä voi jokainen yrittää harjoituksissa niin kotona kuin salillakin. Monet meistä ovat tätä harmoniaa päässeet jo maistamaan ja se tuo meidät yhä uudelleen tämän lajin pariin. Joko sinä olet kokenut sen? Jos et niin ei muuta kuin seuraaviin harjoituksiin mukaan, siitä se sitten lähtee, siitä voit olla ihan varma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *