Aikidomatka Japaniin

Toteutimme seurakavereidemme kanssa äskettäin pitkäaikaisen haaveemme ja teimme perheinemme todellisen Aikidomatkan Japaniin. Matkan aikana pääsimme tutustumaan japanilaisiin harjoitusmetodeihin ja saimme myös paljon uutta mietittävää koko kulttuurista ja itse lajista. Tämä olikin kuin pyhiinvaellusmatka sinne kaikkein pyhimpään mitä Aikidosta voi ajatella.

Itse matkahan lähti liikkeelle kun japanilainen Aikidomestari Jagashi Mitusti oli vierailulla Suomessa näyttämässä 7. danin taitojaan ja vetämässä leiriä nuoremmille harrastajille. Hän kutsui minut ja kaverini perheineen Japaniin ja mehän kiitimme kutsusta. Esittelimme asian kotona perheillemme ja pienen taivuttelun jälkeen teimmekin kahden viikon matkan Japaniin, Tokion liepeille. Mitutsi kierrätti meitä ympäri legendaarisia paikkoja ja saimme todella kattavan näkemyksen koko lajista ja sen harrastuspaikoista Japanissa. Pääsimme myös itse harrastamaan kyseistä lajia joka päivä ja opimme tietenkin jotain uuttakin.

tokyo

Matka tehdään varmasti uudelleen

Näitä uusia asioita tulemme tietenkin tuomaan myös tulevissa opetuksissa esille, se on varmaa. Ja toki kutsuimme Jagashin myös uudelleen Suomeen ja hän on puolestaan perheineen tulossa ensi kesänä Suomeen. Hän rakastui Suomen ilmastoon ja me puolestamme Japanissa ollessamme rakastuimme siihen kulttuuriin. Emme enää yhtään ihmettele miten ja mistä Aikido on lähtenyt alkuunsa, Japani on aivan mahtava maa, suorastaan rakastettava. Ihmiset ovat ystävällisiä ja Aikido sopii kulttuuriin kuin se olisi ollut siinä aina. Nöyrä japanilainen laji, niin kuin joku tästä lajistamme totesi.

Emme ole vielä varanneet seuraavaa matkaa Japaniin, mutta selvä on että kyseinen matka ei jäänyt meidän viimeiseksi matkaksi nousevan auringon maahan. Matka oli nyt jo upea ja halu kokea samanlaista kytee koko ajan takaraivossa. Ehkä sitten seuraavana kesänä olisi meidän vuoro käydä Japanissa, mene ja tiedä. Ehkä lähdemme retkelle vieläkin isommalla porukalla tälle pyhiinvaellusmatkalle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *