Matin Aikido –blogi

Tervetuloa Matin Aikido –blogiin! Tässä blogissa kerron omasta harrastuksestani ja kaikkea sitä mitä siihen liittyy. Olen suorastaan hurahtanut itsepuolustuslajeihin ja tällä hetkellä oma ehdoton suosikkini on Aikido Yuishinkai eli lyhennettynä useammalle tuttu Aikido. Tätä voi harrastaa lähes missä tahansa Suomessa ja onkin mainiota että tämä laji on saanut niin hyvin tuulta alle. Tämä blogi tuo esille tämän lajin mahtavuutta ja sitä miten tätä lajia voi harrastaa ja mistä tässä on oikein kyse. Samalla kerron hieman itsestäni ja kerron teille myös, arvon lukijat, mitä tulevaisuuden suunnitelmia minulla tämän suhteen on.

Mutta tässä hieman itsestäni näin alkuun. Olen 40 –vuotias, kahden lapsen isä ja onnellisesti naimisissa oleva mies. Harrastan paljon erilaisia lajeja, mutta ykkössijan harrastuksistani sydämessäni on ottanut juurikin Aikido. Olen Finn-Aiki Ry:n jäsen ja olen harrastanut lajia jo useita vuosia. Harrastan myös paljon muutakin, mutta koska kyseessä on juurikin Yuishinkai –blogi, niin keskitytään tähän harrastukseen. Työskentelen pääkaupunkiseudulla erään yrityksen apulaistoimitusjohtajana ja pidän myös työstäni erittäin paljon.

Matti ja ensimmäinen blogi

Minä olen siis Matti ja toivotan kaikki tervetulleeksi blogin pariin. Kirjoitan ensimmäistä kertaa blogia, mutta olen havainnut että tämä on varsin kiva ja hedelmällinen tapa tuoda omia ajatuksia pinnalle ja kirjoittaa niitä tänne blogiin. Kyseessähän on mielipiteet joita jokaisella on toki omansa, joten jos sinun mielipiteesi eroaa omista mielipiteistäni niin hyvä niin ja pidä se! Jokaisella on oma oikeus omiin mielipiteisiin se on selvä.

Tykästyin aikanani Aikidoon heti ensikosketukselta ja tämä tapahtui kuin olimme erään kaverini polttereissa. Hänelle oltiin järjestetty Aikido-oppitunti ja toki me muutkin pääsimme tähän mukaan kokeilemaan lajia. No, kärpänenhän puraisi sitten oikein kunnolla ja siitä lähtien olen säännöllisesti harrastanut tätä upeaa lajia. Enkä ole päivääkään katunut, sillä tajusin että tämä on minulle todellakin se oikea laji josta pidän ja josta saan eniten kiksejä.

No mikä Aikidosta tekee sitten niin upean? Niin, tätä olen itseksenikin miettinyt ja ehkä siinä on se, että pitää keskittyä ja samalla kuitenkin hallita täydellisesti kroppaa. Harjoitteet ja liikkeet, ne jotenkin sopivat todella hyvin meikäläiselle. Suomessahan laji on ollut vasta 40 vuotta, mutta siinä ajassa lajin kehykset ovat täällä Suomessakin kehittyneet varsin pitkälle ja meilläkin on tämän urheilulajin mestareita. Tosin juuri Aikido Yuishinkai on ollut tyylinä olemassa vasta vuodesta 1996, niinä aikoina minäkin sitten tähän hurahdin. Aikidosta on olemassa todella moni eri lajeja, mutta juuri Yuishinkai on se minun juttuni.